HZSU logo

Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2019. godini

10. travanj 2019.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2019. godini.

Cilj je potpora vizualnim umjetnicima u daljnjem profesionalnom razvoju vlastite umjetničke prakse kako bi se dodatno ojačali kvaliteta i vitalnost područja suvremenog vizualnog stvaralaštva.

Potporama se želi istaknuti značenje procesa promišljanja usmjerenog na individualni kreativni razvoj, uspostaviti uvjete cjelovitog i kontinuiranog profesionalnog djelovanja umjetnika te osigurati umjetnicima vrijeme i prostor neophodne za istraživanje i stjecanje novih znanja unutar područja njihove umjetničke prakse

Za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2019. godini u proračunu Ministarstva kulture osigurano je 1.500.000,00 kn.

Vrednovat će se kvaliteta prethodnog umjetničkog rada u odnosu na suvremenu umjetničku produkciju te kvaliteta predloženog istraživanja i budućeg umjetničkog razvoja, s posebnim naglaskom na projektima koje predlažu samostalni umjetnici.

Prijave na Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2019. godini mogu se podnositi do 10.5.2019. godine.

Sva pitanja vezana uz ovaj poziv mogu se u natječajnom roku postavljati putem e-adrese potpore.vizualnomstvaralastvu@min-kulture.hr

Više informacija na internetskim stranicama Ministarstva kulture Republike Hrvatske, link https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=23004