HZSU logo

Pilot-projekt Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini

19. lipanj 2018.

Na internetskim stranicama Ministarstva kulture Republike Hrvatske, link http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=19882, objavljen je Pilot-projekt Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini.

Cilj je mjera potpora vizualnim umjetnicima u daljnjem profesionalnom razvoju vlastite umjetničke prakse kako bi se dodatno ojačali kvaliteta i vitalnost područja suvremenog vizualnog stvaralaštva. 

Potporama se želi istaknuti značenje procesa promišljanja usmjerenog na individualni kreativni razvoj, uspostaviti uvjete cjelovitog i kontinuiranog profesionalnog djelovanja umjetnika te osigurati umjetnicima vrijeme i prostor neophodne za istraživanje i stjecanje novih znanja unutar područja njihove umjetničke prakse.

Prijave na Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini mogu se podnositi od dana objave na mrežnim stranicama Ministarstva kulture do 20. srpnja 2018. godine.

Sva pitanja vezana uz ovaj poziv mogu se u natječajnom roku postavljati putem e-adrese potpore.vizualnomstvaralastvu@min-kulture.hr.