HZSU logo

Poziv na sudjelovanje u Istraživanju o utjecaju pandemije COVID-19 na subjekte kreativne i kulturne industrije (Rok - 27. studenog 2022.)

16. studeni 2022.

Poštovane samostalne umjetnice i poštovani samostalni umjetnici,

na zamolbu Ekonomskog instituta u Zagrebu, u nastavku vam prosljeđujemo Poziv na sudjelovanje u istraživanju o utjecaju pandemije COVID-19 na subjekte kreativne i kulturne industrije te link za sudjelovanje u anketi.

Stručna služba HZSU-a

 

Istraživanje o utjecaju pandemije COVID-19 na subjekte kreativne i kulturne industrije

Ekonomski institut, Zagreb uz pomoć Agencije za istraživanje tržišta Valicon d.o.o. provodi istraživanje o utjecaju pandemije COVID-19 na subjekte kreativne i kulturne industrije.

Cilj ovog anketnog istraživanja je ispitati pogođenost, otpornost i prilagodbu sektora kreativnih i kulturnih industrija na pandemiju bolesti COVID-19 e učinke mjera uvedenih s ciljem suzbijanja širenja pandemije.

Ponajprije, riječ je o mjerama fizičkog distanciranja, zatvaranja prostora za kulturu (muzeja, galerija, kazališta, kinodvorana, koncertnih dvorana, kulturnih centara i sl.), otkazivanja kulturnih događanja (koncerata, izložbi, kazališnih predstava, filmskih projekcija, festivala i sl.) ili ograničavanja broja sudionika javnih okupljanja.

Nadalje, ovom se anketom želi ispitati opseg u kojem su subjekti kreativnog i kulturnog sektora koristili javne mjere za potporu sektoru koje su donesene u cilju ublažavanja negativnih učinaka na poslovanje sektora uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19.

Premda nije proglašen kraja pandemije, od 26. svibnja 2022. u Hrvatskoj su službeno ukinute sve mjere zaštite vezane uz COVID-19, što je veliki poticaj sektoru kreativnih i kulturnih industrija za nastavak djelovanja u uobičajenim uvjetima poslovanja.

Ovim se istraživanjem žele ispitati i eventualni pozitivni utjecaji pandemije COVID-19 na promjenu načina poslovanja i djelovanja subjekata u sektoru.

Svjesni smo da sudjelovanje u anketi iziskuje Vaše vrijeme, no nadamo se da ćete ga izdvojiti. Anketa je u potpunosti anonimna. Skupni rezultati ankete bit će javni, tako da ih mogu koristiti ne samo istraživači, već i nositelji nacionalnih, županijskih i lokalnih javnih politika odnosno moći će se ugraditi u nacionalne, županijske i lokalne strateške dokumente koji uključuju razvoj sektora. Stoga je ovo jedna od rijetkih prilika da vi kao subjekti sektora kreativnih i kulturnih industrija date svoje mišljenje o uvjetima i načinu poslovanja u sektoru.

Unaprijed se zahvaljujemo na sudjelovanju u ovom istraživanju.

Anketi možete pristupiti na sljedećem linku

https://surveys.valicon.net/CAWI/JZKHEB

Rok za ispunjavanje ankete je nedjelja 27. studenog 2022.

Unaprijed se zahvaljujemo,

dr. sc. Tanja Broz

Znanstvena savjetnica

Ekonomski institut, Zagreb