HZSU logo

SPID poziva na javnu raspravu o cjeniku

15. travanj 2021.

Poštovane umjetnice i poštovani umjetnici,

strukovna udruga Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) objavila je javnu raspravu za svoje članstvo vezano uz izradu strukovnog Priručnika za definiranje radničkih i autorskih prava te pravednih naknada za rad u području dramaturgije i pisanja izvedbenih djela.

Više informacija o istome možete pronaći u nastavku teksta koji je objavio SPID.

S poštovanjem,

Stručna služba HZSU-a

 

Strukovna udruga Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) izradila je strukovni  Priručnik za definiranje radničkih i autorskih prava te pravednih naknada za rad u području dramaturgije i pisanja izvedbenih djela i odaslala ga na javnu raspravu među svoje članstvo. Ovo je prvi strukovni cjenik u području izvedbenih umjetnosti i pisanja za audiovizualno polje koji detaljno iznosi opis procesa rada, navodi prava i obaveze naručitelja i izvršitelja, predlaže konkretne iznose honorara za autorski rad i mapira područja borbe koje smo detektirali kao važne za daljnji zagovarački rad u struci.

Ako ste osoba koja piše za AV ili izvedbeno polje, ili pak kulturni radnik/ca koja radi na izradi strukovnog cjenika ili sličnoj inicijativi za poboljšanje radnih uvjeta u kulturi i želite se uključiti u javnu raspravu, slobodno nam se javite! Pošaljite nam mail na info@spid.com.hr i poslat ćemo vam link na dokument, upute za komentiranje i link na Zoom diskusiju koju ćemo održati na kraju rasprave. Rasprava traje do 3. svibnja, a završna diskusija će se održati tog dana u 18 sati.