HZSU logo

START’19 - MEĐUNARODNA PROSLAVA SUVREMENE SKULPTURE

17. siječanj 2019.

Središnja tema programa START'19 Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu susret je i prilika za druženje s umjetnicima i svima zainteresiranima za trodimenzionalnu umjetnost, te pregledavanje portfolija i kataloga umjetnika. Okrugli stol i specijalizirana vodstva bave se fenomenom suvremenog društva koji stručnjaci nazivaju  društvo gladno dodira. Sve veća prisutnost vizualnih sadržaja i nemogućnost komunikacije dodirom i stvarnom tjelesnom prisutnošću, dovodi do osjećaja otuđenosti i gubitka dodira s društvom i okolišem.

Program uključuje svjesno tjelesno i taktilno iskustvo radova izloženih u stalnom postavu, vodstva kustosa s naglaskom na Dvostruki tobogan Carstena HölleraAtelijer Ivana Kožarića i izložbu katalonskog umjetnika Pep Vidala,  te multisenzornu izložbu Josef i Anni Albers: Putovanje kroz slijepo iskustvo. Tijekom dana će se odvijati radionice za građanstvo, okrugli stol sa stručnjacima iz područja društvenih i humanističkih znanosti i projekcije dokumentarnih filmova o hrvatskim kiparima u dvorani Gorgona.

Program 27. siječnja 2019.:

11.00 predstavljanje europske mreže sculpture network, video dobrodošlice, live photo wall

11.00 – 13.00 showroom kataloga i portfolija umjetnika, razgovor i druženje

13.00 – 14.00 okrugli stol sa stručnjacima iz područja društvenih i humanističkih znanosti na temu društvo gladno dodira

12.00 – 14.00 specijalizirana vodstva kustosa i umjetnika s naglaskom na tjelesnom i taktilnom iskustvu

13.00 – 16.00 kiparske radionice s građanstvom

14.00 – 16.00 projekcije filmova o hrvatskim kiparima, dvorana Gorgona

Osobe za kontakt:

Nataša Ivančević, kustosica u MSU Zagreb, Natasa.Ivancevic@msu.hr

Marina Bauer, ak. kiparica, koordinatorica za Hrvatsku, marina.bauer@sculpture-network.org

Više informacija na linku https://sculpture-network.org/en/view/event/1090